17-08-06

Waarom Turks Fruit ?

Misschien willen jullie wel weten waarom ik de naam Turks Fruit gekozen heb? Of misschien ook niet ... Maar hier komt mijn verhaaltje toch ... Een paar jaar geleden zat ik alleen thuis en was op zoek naar een video om naar te kijken. Ik ging op zolder, daar lagen nog heel wat films die van mijn vader waren toen hij jonger was.

Ik kwam een video tegen met een eticket "Turks Fruit" op geplakt. Dat vond ik wel interessant, omdat ik zelf Turks ben.

Ik bekeek de film met veel afkeuring. Er waren veel te veel naaktscenes in, en er werd té openlijk over seks gepraat en dat keurde ik des tijds af. Jah, wat wil je, ik was toen 14 jaar. Het verhaal op zich vond ik wel mooi. Ik weet niet of jullie ooit die film gezien hebben, de nieuwe generatie vast niet, maar wie hem gezien heeft zal me gelijk geven als ik zeg dat het een buitengewoon mooi liefdesverhaal is.

Waarom? Omdat het gaat over 2 mensen die van elkaar houden, en die later uit elkaar gaan door de moeder van het meisje die tussen de 2 jonge mensen stookt. De jongen (Erik) blijft echter nog steeds van het meisje (Olga) houden. Hij probeerde haar met allerlei vrijpartijen te vergeten, maar dat lukte hem gewoon niet. Olga vertrekt naar Amerika met haar nieuwe aanbidder, maar komt een jaar later terug naar Nederland omdat ze die nieuwe man van haar gek vond.

 

 

De 2 jonge mensen ontmoeten elkaar opnieuw.

Het meisje wordt erg ziek, en belandt in het ziekenhuis. Die hele tijd zorgt Erik voor haar. Aan het einde sterft Olga ... Erik blijft alleen achter ...

Wat ik er zo mooi aan vind is het feit dat zelfs na hun breuk Erik evenveel van Olga bleef houden. Wie was er naast olga toen ze op haar sterfbed lag? Erik, en niemand anders. Het gaat over een liefde, te sterk om in woorden te kunnen omzetten.

Jaren later kwam ik het boek (zie afbeelding) tegen in de bibliotheek, en besloot hem maar mee te nemen. De film was op het boek van Jan Wolkers gebasseerd. Ik vond het een schitterend boek. Ik had net met mijn eerste vriendje gebroken, en voelde me in die tijd ellendig. Ik voelde me aangetrokken door de film omdat ik er zo vurig naar verlangde zelf iemand te hebben die zovéél van mij hield als Erik van Olga. Toen wou ik de film opnieuw bekijken. En toen was het helemaal niet het beeld van de film die ik zag toen ik 14 was.

Het was een liefdesverhaal tussen 2 mensen die elkaar aanbidden. 

Daarom houd ik zoveel van de film en zowel het boek en nam ik de nicknaam "Turks Fruit". Het kwam trouwens goed uit, want ik ben zelf Turks, dat geeft het een dubbele betekenis ...

 

Liefs, Turks Fruit. 

12:41 Gepost door Turks Fruit in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: turks fruit, jan wolkers, liefde, film, boek |  Facebook |

Commentaren

Goeiemiddag turks fruit.. eerst en vooral proficiat met je vermelding op de homepage van de blogjes!!!
Intussen heb je hier een mooi blogje neergezet...:o)) Dat dagboek.. ik zou doen zoals Erik zegde... zeker niet het volledige boek geven... Maar ja.. wie ben ik eh...:o) Jij bent het toch die moet beslissen...:o)
De film... ja vond ik ook een helelele mooie film die indrukken nagelaten heeft.
Fijne donderdag nog
Liefs

Gepost door: Lizy | 17-08-06

Hé Fruitje! Heb je het al gezien?
Skynet heeft vele nieuwe designs ter beschikking gesteld van de blogger.
Enne... er zit een roze bij!
Als je nu graag zou wisselen, moet je dat niet laten voor mij hé?
Het enige voordeel dat je met dit design hebt, is dat jij dit alleen hebt en dat het roze van Skynet waarschijnlijk door nog andere bloggers zal gekozen worden.
Maar denk niet dat ik kwaad ben als je dat roze design van Skynet zou willen hoor!
Je ziet maar hé?
Nog een fijne avond!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 17-08-06

Hé Fruitje, weet je dat je op de 12de plaats staat in de lijst van de populairste dagboek-blogs?
Proficiat hoor!
Fijne vrijdag en de aanloop naar een mooi weekend!
Lieve groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 18-08-06

De commentaren zijn gesloten.